Corona virus

De door de regering opgelegde maatregelen omtrent de Corona situatie, hebben ook consequenties voor de bezoeken aan ons gezondheidscentrum. Het belangrijkste uitgangspunt voor ons is dat we goede zorg kunnen blijven geven en u als patiënt zo goed en gezond mogelijk kunnen blijven helpen. Om dit te kunnen garanderen willen we zo min mogelijk patiënten tegelijk in het gezondheidscentrum.

We hebben met ingang vanaf 16 maart de volgende maatregelen genomen:

  • Kom niet naar het gezondheidscentrum zonder afspraak. Neem altijd eerst telefonisch contact op. Bij de deur van het centrum zal u gevraagd worden naar uw afspraak. Heeft u deze niet, wordt u niet binnen gelaten.
  • Voor het ophalen van verwijsbrieven, belt u eerst met de assistente. We overleggen met u hoe deze deze (digitaal) naar u opgestuurd wordt.
  • Voor herhaalrecepten kunt u gebruik maken van het telefonisch keuze menu (Optie 2), via uw account in het patientenportaal of telefonisch bij de assistente. Komt u niet naar het centrum om uw doosjes in te leveren.
  • Vragen kunt u ook via e-consult stellen aan de huisarts, maak hiervoor gebruik van het patientenportaal. Heeft u nog geen account, maak het aan!
  • Een afspraak op het spreekuur kan omgezet worden in een telefonisch consult of afgebeld worden. Dit geldt zowel voor afspraken met de huisarts als met de praktijkverpleegkundige of assistente.
  • Aan het eind van de middag worden er aparte spreekuren georganiseerd voor patiënten met klachten die kunnen wijzen op een Corona besmetting. De arts zal beschermende kleding dragen om eventuele besmetting te voorkomen.
  • Heeft u een afspraak en u moet in de wachtkamer wachten dan graag minimaal 1,5 meter ruimte tussen de andere wachtenden houden.
  • In deze ook voor ons bijzondere situatie is het de komende weken niet mogelijk om online afspraken te maken.

Wij vragen uw begrip en medewerking voor de genomen maatregelen en hopen uiteraard dat ze van korte duur zijn !

 

Eerdere berichtgeving rondom het Corona virus:

Heeft u koorts (meer dan 38⁰ Celcius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en heeft u contact gehad met een patiënt met het coronavirus of bent u de afgelopen 14 dagen in een van de risico gebieden geweest neem dan TELEFONISCH contact op. Wij vragen u met klem NIET naar de praktijk te komen. Wij kunnen telefonisch inschatten welke vervolgstappen nodig zijn. 

Bent u in een risico gebieden geweest en heeft u alleen verkoudheidsklachten of verhoging, blijf dan thuis en zorg dat u zo min mogelijk contact met anderen hebt. Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van het corona virus, maar het kan ook een gewone verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen.

Voor algemene vragen kunt u bellen met het landelijke informatienummer:0800-1351.
Voor betrouwbare informatie verwijzen wij u naar thuisarts www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus en de site van het RIVM https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus