LUCHTWEGSPREEKUUR

 

Er heerst corona in het land. Omdat corona zo besmettelijk is, nemen de huisartsen in Utrecht Zuid een extra maatregel tegen besmetting. We hebben als huisartsen in de wijken Lunetten en Hoograven samen een spreekuur geopend voor mensen met luchtwegklachten. Dat hoeft nog geen corona te zijn. Maar we nemen liever het zekere voor het onzekere.

Het spreekuur voor luchtwegklachten houden we in een afgesloten deel van gezondheidscentrum Hoograven. Via een aparte ingang is een deel van de praktijk afgescheiden en aleen toegankelijk voor de mensen die naar het spreekuur voor luchtwegklachten komen.

Voor hen gelden de volgende afspraken:

  • Ze komen alleen na contact met hun eigen huisarts en als deze aangeeft dat verder onderzoek op dit spreekuur nodig is.
  • Ze komen op afspraak, dus er komen geen grote groepen mensen met klachten bij deze achteringang.
  • Meerdere malen worden deze spreekkamers goed schoongemaakt. We houden ons allen aan de richtlijnen van het RIVM.
  • De arts en de assistente hebben beschermende kleding aan.

 

Voor de duidelijkheid: komt u vooral niet zélf naar dit deel van de praktijk. Dit kan alleen als uw eigen huisarts u voor verder onderzoek doorstuurt. Uw huisarts zal u dat dan ook goed uitleggen. Heeft u of een van uw naasten luchtwegklachten? Ga dan NIET naar de huisarts toe, maar BEL de huisarts. 

Hartelijk dank voor uw medewerking.